Monday, 30 November 2015

Back From Lalaland.

Back from Lalaland or whatsoever land. Back to reality. Unpredictable things happened today and it challenged my belief; in a positive ways.



Shall do some resetting to my own mindsetting. Syaza... Remember (3:103). 
....And you were on the edge of a pit of the Fire, and He saved you from it......


"You were pretty bad before, and then Allah saves you, He guide you to be a better person". Kalau Allah tak selamatkan engkau daripada neraka... Haish... So never judge people. Never. Dan kita manusia tak boleh nak ubah manusia. Allah je boleh.


Alhamdulillah. Glad to be bless with countless  of ni'mah and enlighments. Loving the elaboration from Ustaz Nouman in Beyond Translation. Sobs!

I can relate, seriously I can relate. The examples of people relationships from the Quran and the story of Yaakub, Yusuf and "fasabrun jamil" phrase does move my heart. :)

Ustaz Nouman kata,
Kalau rasa suami jahat tengoklah Asiah bersuamikan firaun.
Kalau rasa anak² nakal tengoklah Nabi Yaakub.
Kalau rasa isteri tak beriman tengok Nabi Nuh.
Pakcik tak beriman, tengok Rasulullah dan Abu Lahab.
Huhu. Sungguh, siapa tak nak family dia jadi lagi baik kan?

Tapi Ustaz Nouman kata, semua start dengan diri sendiri. Bila kita lebih baik, insyaAllah they will follow.

InsyaAllah.
Alhamdulillah.
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي هَدَانَا لِهَٰذَا وَمَا كُنَّا لِنَهْتَدِيَ لَوْلَا أَنْ هَدَانَا اللَّه
"Praise to Allah, who has guided us to this; and we would never have been guided if Allah had not guided us.
(7:43)

#BeyondTranslation

3 comments:

Kira Sakura said...

pernah dengar satu queto. selangkah kita melangkah mencari Allah, seribu langkah Allah menghampiri kita :)

Seindah Suri said...

A good share btw. 😊😸

Seindah Suri said...

A good share btw. 😸